Hip hop Barn 9 - 12 år

RAW Dance Studio
Olav Tryggvasons gate 39
Trondheim, TR 7011
HIP HOP BARN 9 - 12 år
Tirsdag
16:30
45 minutter - 1950,-

På dette partiet vil vi gjøre oss godt kjent med ulike basic steps innenfor stilen samt kjenne på ulike grooves. Etter hvert vil vi jobbe med å sette disse sammens til en koreografi. I tillegg til dette vil det bli mer fokus på og kunne improvisere med de ulike stegene vi lærer, slik at man kan utvikle seg selv som danser og lærer stilen hip hop enda bedre.

Dette kurset legges opp med innføring i grunntrinn og koreografi. Vi legger også vekt på den enkeltes egne stil, samt å stimulere til danseglede. I denne alderen finner mange ut om de liker å danse koreografi eller freestyle best, og derfor tas det hensyn til den enkeltes preferanser. Det jobbes også med koordinasjon og kroppskontroll, slik at vi legger til rette for teknisk utvikling.

Se alle våre kurs for semesteret

Se info om semesteret

Tomas Vikeland

Tomas Vikeland

I tillegg til å være daglig leder på Raw, underviser også Tomas gamle og unge i poppinglockinghouse og hip hop.

Tomas startet sin dansekarriere i 2007 med breakdance som var en naturlig videreføring av hans mangeårige trening innen turn. I breakemiljøet fant han også en fascinasjon for Locking og Popping. Disse dansestilene plukket han raskt opp og veien fra disse stilene til Hip hop og House kom helt naturlig. Tomas har vært primus motor for Hip hop Freestyle- og Battle-miljøet i Trondheim og bruker ofte teknikker og inspirasjon fra denne formen for læring i sine klasser.

Se NRK Newton sin episode om Popping

Se mer om Tomas

Hip hop

Hip hop-dans refererer til dansestiler som blir danset til hip hop-musikk, eller som har utviklet seg som en del av hip hop-kulturen. Dette inkluderer et bredt spekter av stilarter, blant annet breaking, locking og popping som ble utviklet på 1970-tallet av afroamerikanere og latinamerikanere. Hva som skiller hip hop-dans fra andre danseformer er at danserne freestyler (improviserer) ofte og at hip hop-danserne engasjerer seg i «danse-battles». Uformelle freestyle-sessions og battles er som oftest gjort i en cipher, «en sirkulær danseplass som danner seg naturlig når dansingen begynner». Disse tre elementene – freestyling, battles og ciphers er nøkkelkomponenter i hip hop-dans.

Les mer på Wikipedia...

Se alle hip hop-kurs

 


Facebook

Gå til Facebook-siden

Instagram

Instagram

System: Publishpack