Waacking Litt Øvet / Øvet 14+ år

RAW Dance Studio
Olav Tryggvasons gate 39
Trondheim, TR 7011
WAACKING 14+ år
LITT ØVET / ØVET
Torsdag
18:15
75 minutter - 2450,- (15 uker)
Waacking

På dette kurset vil vi fokusere på variasjoner av trinn, kombinasjoner og punking. Det stilles krav til at man enten har tatt Waacking 1 og har et godt grunnlag i waacking, eller at man har annen danseerfaring som gjør at man klarer å henge med i timene. Vi jobber mer i dybden med musikken og uttrykk i dansen.

Se alle våre kurs for semesteret

Se info om semesteret

Sukvinder ‘Suki’ Kaur Nijjer

Sukvinder ‘Suki’ Kaur Nijjer

Suki underviser i Waacking som den eneste i Trøndelag, og hun har vært en del av lærerstaben siden 2016. Hun er også assistent i ulike barneklasser og PR-ansvarlig på studioet. Suki startet med streetdance i 2010 og har vært innom flere ulike stiler, deriblant Hiphop, men har siden 2013 fokusert på Waacking. 

Hun har som utøvende danser opptrådt på Nobels fredspriskonsert som danser for gruppa "Girls of the World" (2013), på Dansens hus i Oslo og Prinsen kino i Trondheim. Hun har også vært med i UKM Oslo-finalen med SubsDans Crew og danset i underholdningsprogrammet Norges smarteste som gikk på NRK i 2015. Suki reiser både til Oslo og utlandet for å ta klasser med noen av de fremste waackerne i Europa. Hun har for eksempel vært på All European Waacking Festival i Paris 2019, The Waack off i Düsseldorf 2018 og Hyper Week 2019.

 

Mail: suki@raw-dancestudio.no

Se mer om Suki

Waacking

Waacking/Punking er en klubb-stil som har sin opprinnelse fra LGBTQ-miljøet i LA (USA). Dansestilen kjennetegnes av raske, avanserte armbevegelser som går rundt og over hodet, poseringer inspirert av filmstjerner/modeller og fotarbeid hvor steg fra jazz, salsa og hustle har fusjonert. Det legges stor vekt på musikalitet og tolkning av musikken og rytmen. Waacking/Punking er en "utadvent" stil som kan ha høy drama/glitter-faktor, men den kan også være sår og følelsesladet.

Denne dansestilen ble opprinnelig kalt for Punking. Årsaken var at ordet "punk" var et nedsettende ord som ble brukt for å beskrive homofile menn på 70-tallet. Å navngi stilen punking ble gjort for å ta eierskap og gjøre det negative ordet om til noe positivt. "Waack" var i utgangspunktet en spesifikk bevegelse innenfor Punking. Årsaken til navnebyttet kom av at personer i det heterofile dansemiljøet, som tok del i Punking, ikke ønsket å assosiere seg med de negative konnotasjonene ved navnet. De bestemte seg derfor for å kalle stilen for "Waackin". Senere ble "g" lagt til av Jeffery Daniel, og stilen ble hetende Waacking.

Waacking/Punking er en sosial stil som danses i fellesskap. Det handler om å skape en connection mellom en selv og de som er rundt - andre har ikke noe annet valg enn å se på deg, for du er fantastisk! Det er en eleganske og lekenhet over stilen som åpner opp for mange muligheter. Man kan ta på seg ulike karakterer, utforske sider ved seg selv og spille ut ulike historier (kjent som punking) til musikken.

Gjenlevende pionerer i Waacking er blant annet Tyrone Proctor, Ana Sanches og Archie Burnett.

Det finnes veldig mange flotte videoer på Youtube av Waacking, så det anbefales å sjekke ut dansestilen der om man ikke har sett det før.

Om Punking/Waacking på Wikipedia. (Engelsk side)

Se alle Waacking-kurs

 System: Publishpack