Waacking Litt Øvet / Øvet 14+ år

RAW Dance Studio
Olav Tryggvasons gate 39
Trondheim, TR 7011
WAACKING 14+ år
LITT ØVET / ØVET
Torsdag
18:15
75 minutter - 2450,-
Waacking

På dette kurset vil vi fokusere på variasjoner av trinn, kombinasjoner og punking. Det stilles krav til at man enten har tatt Waacking 1 og har et godt grunnlag i waacking, eller at man har annen danseerfaring som gjør at man klarer å henge med i timene. Vi jobber mer i dybden med musikken og uttrykk i dansen.

Se alle våre kurs for semesteret

Se info om semesteret

Sukvinder ‘Suki’ Kaur Nijjer

Sukvinder ‘Suki’ Kaur Nijjer

Sukvinder aka Suki er en sprudlende glad danser! Hun underviser i klubbdansen “Waacking” og er assistent i noen av våre barneklasser. 

Suki er 21 år gammel og psykologistudent ved NTNU her i Trondheim. Før hun flyttet hit danset hun mye på SubsDans i Oslo, og dansehistorien hennes begynte der i 2010 da hun oppdaget Hiphop. Frem til i dag har hun prøvd ut både Hiphop, House og Popping, men det var Waacking som ble den store lidenskapen. 

Fra Oslo kommer hun ikke helt tomhendt. I tillegg til alle årene med klasser som hun har tatt har hun også vært med i SubsDans crew, som hun har opptrådt og battlet med. Bak seg har hun blant annet Oslo-finalen i UKM (2013) og opptreden på Dansens hus i Oslo i anledning Dansens dager (2013). Den lista er lang!

2014: 

  • Danset for “Girls of the World” på Nobels fredspriskonsert. 
  • Vinner av Subsdans’ 2vs2 allstyles battle.

2015: 

  • Vinner av Midtnorsk Urban Dans’ 2vs2 funk allstyles battle.

2017:

  • Kvartfinalist i 1vs1 Waacking battle under Ball of Norway. 

 

Se mer om Suki

Waacking

Waacking oppstod på 70-tallet i «clubbing»-miljøet i LA, USA. Det er en feminin dansestil som kjennetegnes av raske, avanserte armbevegelser som går over og rundt hodet. Waacking danses mest til funk og discomusikk og består av poseringer inspirert av gamle velkjente filmstjerner, for eksempel Marilyn Monroe.

Waacking er en dansestil som minner om Voguing, så her er det viktig å holde tunga rett i munn. Mens Waacking inneholder raske og hovedsakelig sirkulære armbevegelser består Voguing av rene linjer. Waacking oppsto på vestkysten av USA mens Voguing oppsto på østkysten.

Gjenlevende pionerer i Waacking er blant annet Tyrone Proctor, Shabba Doo, Ana Sanches og Archie Burnett.

Det finnes veldig mange flotte videoer på Youtube av Waacking, så det anbefales å sjekke ut dansestilen der om man ikke har sett det før. (Sjekk gjerne opp Voguing også så vil du antakeligvis også se forskjell i stilene).

Om waacking på Wikipeda. (Engelsk side)

Se alle waacking-kurs

 System: Publishpack