Waacking Litt Øvet / Øvet 14+ år

RAW Dance Studio
Olav Tryggvasons gate 39
Trondheim, TR 7011
WAACKING 14+ år
LITT ØVET / ØVET
Torsdag
18:15
75 minutter - 2450,- (15 uker)
Waacking

På dette kurset vil vi fokusere på variasjoner av trinn, kombinasjoner og punking. Det stilles krav til at man enten har tatt Waacking 1 og har et godt grunnlag i waacking, eller at man har annen danseerfaring som gjør at man klarer å henge med i timene. Vi jobber mer i dybden med musikken og uttrykk i dansen.

Se alle våre kurs for semesteret

Se info om semesteret

Sukvinder ‘Suki’ Kaur Nijjer

Sukvinder ‘Suki’ Kaur Nijjer

Suki underviser i Waacking som den eneste i Trøndelag, og hun har vært en del av lærerstaben siden 2016. Hun er også assistent i ulike barneklasser og PR-ansvarlig på studioet. Suki startet med streetdance i 2010 og har vært innom flere ulike stiler, deriblant Hiphop, men har siden 2013 fokusert på Waacking. 

Hun har som utøvende danser opptrådt på Nobels fredspriskonsert som danser for gruppa "Girls of the World" (2013), på Dansens hus i Oslo og Prinsen kino i Trondheim. Hun har også vært med i UKM Oslo-finalen med SubsDans Crew og danset i underholdningsprogrammet Norges smarteste som gikk på NRK i 2015. Suki reiser både til Oslo og utlandet for å ta klasser med noen av de fremste waackerne i Europa. Hun har for eksempel vært på All European Waacking Festival i Paris 2019, The Waack off i Düsseldorf 2018 og Hyper Week 2019.

Se mer om Suki

Waacking

Waacking oppstod på 70-tallet i «clubbing»-miljøet i LA, USA. Det er en feminin dansestil som kjennetegnes av raske, avanserte armbevegelser som går over og rundt hodet. Waacking danses mest til funk og discomusikk og består av poseringer inspirert av gamle velkjente filmstjerner, for eksempel Marilyn Monroe.

Waacking er en dansestil som minner om Voguing, så her er det viktig å holde tunga rett i munn. Mens Waacking inneholder raske og hovedsakelig sirkulære armbevegelser består Voguing av rene linjer. Waacking oppsto på vestkysten av USA mens Voguing oppsto på østkysten.

Gjenlevende pionerer i Waacking er blant annet Tyrone Proctor, Shabba Doo, Ana Sanches og Archie Burnett.

Det finnes veldig mange flotte videoer på Youtube av Waacking, så det anbefales å sjekke ut dansestilen der om man ikke har sett det før. (Sjekk gjerne opp Voguing også så vil du antakeligvis også se forskjell i stilene).

Om waacking på Wikipeda. (Engelsk side)

Se alle waacking-kurs

 System: Publishpack