Se alle kurs

Female Dancehall 2 - 20+ år -
Ida Skaret Fjøseide

Female Dancehall 2 - 20+ år
Litt øvet / Øvet
Tirsdag
19:00
70 minutter

Female Dancehall holdes av Ida Skaret Fjøseide, og er en klasse som lærer deg hvordan å danse med hofter og rumpe. Klassen krever at elevene har noe kjennskap til Dancehall fra før, og tempoet er tilpasset deretter. I klassene undervises det teknikker, ofte satt i rutine eller koreografi, og det er en plattform som virkelig feirer alle kropper og fasonger. Her kan du forvente god stemning, et inkluderende klassemiljø og mye energi.

Ida Skaret Fjøseide

Se dansekurs

Ida Skaret Fjøseide

Ida startet på Raw da Tomas tok over driften i 2016, og hun har vært her siden. Hun underviser og er ansvarlig for stilen Dancehall. Ida er en pioner for dancehall-miljøet i Trondheim, og hun er en av de som har drevet med stilen lengst i landet. Første gang hun møtte på stilen danset hun blant annet hiphop og hun reiste på denne tiden rundt om i Europa og underviste på treningssamlinger. Dette møtet skulle bety mer enn hun selv ante, og det resulterte i at hun ga fra seg en kontrakt med Nike for å begynne å utforske dancehall i stedet for å jobbe i treningsbransjen. I dag reiser Ida på workshops for å lære av jamaicanske dansere så ofte hun kan, hun organiserer eventer her hjemme og hun deltar på online-workshops nesten ukentlig. Hun er meget opptatt av å dele sin kunnskap om dancehall, da dette ikke bare er en dansestil, men en hel kultur. I 2023 reiste hun endelig til Jamaica, og planen hennes er å reise dit så ofte som mulig.

Ida har lenge vært en “fritidsstudent” av dancehall-kulturen og hun har investert mye tid for å bli den læreren hun er i dag. Hun er meget opptatt av at dancehall skal formidles med respekt. “Vi må respektere kulturen og at vi skal gi “cred” til dem som er grunnleggere av den.” Hennes mål for dancehall i Trondheim er å få miljøet til å vokse. Hun har derfor startet opp en frivillig organisasjon med navnet Dancehall Fam Unite. Denne foreningen vil arrangere eventer med fokus på å hente inn dancehall-lærere for å dele kunnskap og fokusere på inkludering og samhold i dancehall-miljøet i Trondheim.

Fokus på inkludering og samhold er også noe Ida er meget opptatt av i klassene sine. Hun mener at det å lære hverandre å kjenne er viktig. Ida har stor tro på at elever som trives sammen vil utvikle seg mer og finne sitt særegne uttrykk i dansen, noe du vil merke i hennes klasser. Ida også er lektor og har jobbet som lærer i mange år, noe som styrer og preger hennes undervisning. Ida engasjerer elevene sine gjennom å dele sin kunnskap og de som vil kan lære mye av henne. Hun er også kjent for å være pedagogisk, hun er flink til å bryte ned vanskelige moves og få elevene til å få tak i detaljer. Dialog er også viktig for Ida, og hun snakker med elevene sine om hvor de skal og hvordan de skal komme dit, samt at hun lytter til elevers ønsker og behov. Ida anbefaler de som vil komme langt i dancehall å kombinere flere klasser. Å delta på nivå 1 er viktig for å få inn teknikk, fundament og lære moves, samtidig som man kan utfordre seg selv med et nivå over. Ida er en talentfull og allsidig danser og hun er en meget dyktig pedagog. Hun jobber med hele spekteret av dancehall fra female til bad man og hun strekker seg langt for å hele tiden være oppdatert og nyskapende, samtidig som hun hele tiden jobber med fundamentet for stilen. Hun mener at vi alltid har noe nytt å hente når vi repeterer teknikker og at de beste danserne, uavhengig av stil, er de som jobber kontinuerlig med det grunnleggende. I dancehall spiller musikken en meget viktig rolle: du vil lære “social dances” og musikaliteten og tekster er viktige både i Idas koreografier og i klassene hennes. Ida deler alltid sin kjærlighet for dancehall, og om du blir med på timene hennes kan du la deg inspirere av hennes kunnskap, lidenskap og hjerte for kulturen.

System: Publishpack